“Кращого варіанту не бачу”. Юрай Санітра – про склад України на чемпіонат світу
22 Лютого 2021
“Кращого варіанту не бачу”. Юрай Санітра – про склад України на чемпіонат світу

Ексклюзивний коментар тренера збірної України для Суспільне Спорт.

За день до завершення чемпіонату Європи з біатлону тренерський штаб збірної України визначився зі складом команди на світову першість. У фінальну заявку потрапили 11 біатлоністів: п’ять чоловіків та шість жінок.

Четверо з цих одинадцяти здобули місце на чемпіонаті світу саме завдяки виступу на Євро – це Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Віта Семеренко та Анастасія Меркушина.

Читайте також: Склад збірної України на чемпіонат світу з біатлону

Головний тренер збірної України Юрай Санітра в студії Суспільне Біатлон пояснив вибір такого складу, розповів, чому не потрапила у заявку Катерина Бех, а також оцінив виступ України на чемпіонаті Європи.

  • Вибір складу на чемпіонат світу

“По чоловіках питань не було, іншого складу не було. По жінках – є питання по Катерині Бех, Віті Семеренко та Анастасії Меркушиній. Я трохи був розчарований естафетами. Дуже-дуже багато думав, щоб зробити найкращий варіант, який мені підійде по дисциплінах на чемпіонаті світу. Скажу, що кращого варіанту станом на зараз не бачу. Якщо нам треба закрити дві особисті дисципліни та три естафети, то цей варіант найкращий.

Багато питань по Бех. Вона більше півроку працює з нами в команді “А”, зробила великий крок уперед, але не встигли з нею зробити усю потрібну роботу. Я казав на початку підготовки, що її потрібно готувати до Олімпіади. Тому з Катею ми поговорили, прийняли рішення, що краще буде, якщо в цьому сезоні вона матиме більше стартів, ніж один чи максимум два на чемпіонаті світу.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X