“Контакт із гвинтівкою і є передачею”. Санітра – про оскарження дискваліфікації у жіночій естафеті
31 Березня 2021
“Контакт із гвинтівкою і є передачею”. Санітра – про оскарження дискваліфікації у жіночій естафеті

Ексклюзивний коментар Юрая Санітри для Суспільне Спорт.

Жіноча збірна України фінішувала четвертою на етапі Кубка світу в Нове-Место. Першу частину гонки українки закінчила на третьому місці, але Анастасія Меркушина через коло штрафу опустила Україну на дев’яте місце. На останньому етапі Олена Підгрушна підняла команду на четверте місце.

Читайте також: Україну повернули на четверте місце в жіночій естафеті в Нове-Место. Спершу команду дискваліфікували

Проте Україна могла у підсумку не зайняти таке високе місце в жіночій естафеті. Спочатку жіночу команду дискваліфікували за некоректну передачу естафети. Але згодом поновили у статусі четвертої команди у гонці.

Читайте також: Момент, за який Україну спершу дискваліфікували з жіночої естафети Кубка світу: відео

Головний тренер збірної України Юрай Санітра розповів про те, що трапилося у жіночій естафеті. В ексклюзивному інтерв’ю Суспільне Спорт тренер зазначив, що доля виступу команди вирішувалася вже після гонки, а йому вдалося оскаржити підсумковий результат на користь України.

  • Про інцидент із передачею естафети Джими та Меркушиної

“Була проблема час передачі естафети між Джимою та Меркушиною. Ми вже у напрузі були під час гонки. Після фінішу було засідання жюрі, куди запросили мене, щоб переглянути цей момент. Спочатку жюрі прийняло рішеня про дискваліфікацію, оскільки там був слабенький контакт на зброю руки Юлії Джими, а другий контакт був за лінією передачі. Тому прийняли рішення про дискваліфікацію.

Я не міг змиритися із цим, і почали дивитися правила, як там написано. Десь 2 роки використовується правило, що контакт із гвинтівкою вже і є передачею. А я пам’ятаю, як у минулому році була проблема у норвезької чоловічої команди в естафеті, коли ми були другими – тоді прийняли рішення про правильну передачу. Тому ми чекали і дочекались, що нарешті дискваліфікацію зняли”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X