Ігор Рейзлін – про перемогу на етапі Кубка світу та повернення до виступів після тривалої перерви
6 Травня 2021
Ігор Рейзлін – про перемогу на етапі Кубка світу та повернення до виступів після тривалої перерви

Ексклюзивне інтерв’ю українського шпажиста Суспільне Спорт.

37-річний Ігор Рейзлін здобув перемогу на етапі Кубка світу з фехтування на шпагах, який проходить у російській Казані. На рівні Кубка світу Рейзлін п’ять разів підіймався на подіум, однак лише вдруге у кар’єрі зміг перемогти.

Читайте також: Чому Леся Цуренко знялася із кваліфікації турніру в Маямі

Востаннє Рейзлін перемагав на рівні Кубка світу в 2019 році у швейцарському Берні. І підходив до змагань у статусі володаря олімпійської ліцензії – її український шпажист отримав ще перед змаганнями в Казані.

В ексклюзивному інтерв’ю Суспільне Спорт Рейзлін оцінив своє повернення до виступів через рік після перерви, пов’язаної з пандемією коронавірусу, а також розповів, що стало запорукою успіху на етапі Кубка світу в Казані.

  • Про участь у першому за рік турнірі рівня Кубка світу

“Щодо того, наскільки важко було повертатися на міжнародну арену – можу сказати, що були занепокоєння з приводу форми, оскільки до запровадження локдауну виступав на досить високому рівні, показував від змагання до змагання хороші результати. Я не був упевнений, що після такої перерви залишуся на тому ж рівні. Але ці змагання показали, що форму практично не втратив”.

  • Про успіх на турнірі в Казані

“Що стало запорукою успіху? Мабуть те, що я особисто на Олімпіаду відібрався ще до цього турніру, тому під час змагань на мене в принципі нічого не тиснуло, перевіряв себе, на скільки перебуваю у формі. Тому, може, і вийшло так добре виступити”.

  • Який бій вийшов для Рейзліна найскладнішим

“Перемога ця важлива. Вона показала, що можу претендувати на високі місця на чемпіонаті Європи, на Олімпійських Іграх. За рахунок чого у фіналі вдалося переломити хід поєдинку? У фіналі я особливо багато не програвав, десь два уколи лише. Набагато більше програвав у бою за вхід до вісімки із італійцем, там було -4. Ось там дійсно вдалося переломити хід поєдинку та витягнути його”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X