Христина Філевич: переключитися з баскетболу 3х3 було нелегко, але ми набираємо форму
29 Липня 2020
Христина Філевич: переключитися з баскетболу 3х3 було нелегко, але ми набираємо форму

Форвард Христина Філевич отримала роль однієї з найдосвідченіших гравчинь у таборі збірної України під час збору національної команди, який тренерський штаб Срджана Радуловича проводить в Пущі-Водиці. Про те як проходить робота та про перехід від баскетболу 3х3, в якому гравчиня також представляє національну збірну, до класичної гри Філевич розповіла під час відкритого тренування команди.

Наскільки важко було переключитися з баскетболу 3х3 на класичну гру?

– Звичайно нелегко, адже в 3х3 більше індивідуальної роботи, тут гра більш команда, інше покриття та вага м’яча. Тому трохи важкувато було переключитися, але ми потроху набираємо форму. У нас були підготовчі збори 3х3, тому набрати форму тут нам було трохи легше.

Який у вас емоційний стан після вимушеної паузи у баскетбольному житті?

– Важкувато було, адже, як ви знаєте, у нас мав бути дуже важливий турнір – олімпійська кваліфікація.  Ми дуже напружено готувалися цілий рік і буквально за тиждень до турніру дізналися, що його скасовано. Тому психологічно перебудуватися було вкрай нелегко, нам треба було заново зрозуміти, що треба буде виконувати цю роботу. Важливі матчі у баскетболі 5х5 у нас будуть восени і сподіваюся, що їх не перенестуть. Будемо готуватись.

Ваша партнерка по збірній Вікторія Кондусь отримала серйозну травму на турнірі в Одесі. Чи спілкувалися з нею після цього, у якому психологічному стані вона знаходиться?

– Дуже неочікувана травма… І дуже неприємна. Хоча коли травми бувають очікуваними? Вона перенесла операцію і тепер на неї чекає відновлювальний процес. Ми всі її дуже сильно підтримуємо. На жаль, від травм ніхто не застрахований.

Які думки у вас щодо суперниць по групі у відборі на чемпіонат Європи?

– Кожен суперник складий і на кожного треба налаштовуватись. Ми будемо старатися грати на повну і сподіваємось, це принесе позитивний результат. Я вважаю, що лідер у нашій групі Бельгія, але ми будемо прагнути показати клас.

✅Більше новин Відділення НОК України у Івано-Франківській області⤵️

Сайт – https://noc.if.ua
Фейсбук – https://www.facebook.com/nocifua
Інстаграм – www.instagram.com/nocifua
Телеграм – https://t.me/nocifua

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X