#ECOlympic стартував на Прикарпатті
5 Червня 2020
#ECOlympic стартував на Прикарпатті

5 червня 2020 року з нагоди Всесвітнього дня довкілля відділенням Національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області спільно з керівництвом Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника було проведено “Олімпійський екомодуль” в рамках проекту Національного олімпійського комітету України #OlympicLab. Захід відбувся за допомогою платформи Cisco Webex Meetings.

Учасниками екомодуля стали студенти Прикарпатського національного університету, а також долучились ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор, доктор політичних наук, керівник спортивної студентської спілки України в Івано-Франківській області, керівник федерації бадмінтону України в Івано-Франківській області – Цепенда Ігор Євгенович, голова відділення НОК України в Івано-Франківській області – Карабін Мирослав Євгенович, заступник декана з наукової роботи факультету фізичного виховання і спорту, кандидат біологічних наук – Лісовський Богдан Петрович.

Не залишитись осторонь такого соціально важливого заходу і олімпійці Прикарпаття. А саме майстер спорту міжнародного класу України з легкої атлетики, учасниця трьох літніх Олімпійських ігор – Тетяна Ляхович та заслужений майстер спорту України з спортивної гімнастики, фіналістка ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 року в м. Пекін – Дарія Згоба.

Розпочався захід з привітальних слів ректора університету та голови відділення НОК України в Івано-Франківській області. Також до привітань долучились і відомі олімпійці Прикарпаття.

Сам модуль було реалізовано  у вигляді теоретичної лекції від доцента кафедри біології та екології, кандидата біологічних наук Галини Мельниченко на тему “Екологічні проблеми сьогодення”. Вона в свою чергу розповіла студентам про основні шляхи забруднення нашого довкілля та про те, якими способами можна його покращити.

На завершення заходу, організатори і учасники висловили своє позитивне ставлення до проекту, зазначаючи при цьому про його важливість в сучасному світі  та роль в освіті підростаючого покоління.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X