“Думаю, це буде рекордна Олімпіада”. Українка Рижикова – про старт у Токіо та конкуренцію
28 Серпня 2021
“Думаю, це буде рекордна Олімпіада”. Українка Рижикова – про старт у Токіо та конкуренцію

Ексклюзивний коментар Анни Рижикової для Суспільне Спорт.

Українська бігунка Анна Рижикова проводить найкращий сезон у своїй кар’єрі. 31-річна атлетка упродовж літа 2021 року кілька разів оновлювала особистий рекорд, а також встановила новий рекорд України на дистанції 400 метрів з бар’єрами – вибігла з 53 секунд (52.96).

Лише 20 бігунок в історії теж пробігали дистанції 400 м/б швидше ніж за 53 секунди. Та попри такі результати, Рижикова не є однозначною претенденткою на медалі – у Токіо-2020 виступлять три найшвидші бігунки в історії цих змагань.

Перед собою на Олімпіаді-2020 Рижикова ставить завдання – “показати максимум”. І прогнозує: результати у фіналі будуть рекордними.

Про це вона заявила в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт після першого раунду змагань. Анна Рижикова виграла свій забіг, показавши третій загальний час – 54.56 секунд.

Цей забіг, за словами українки, вона контролювала – і результат у ньому був вкрай важливим для неї.

“Скажімо так, спіймала суперниць на контролі. Було завдання вийти у півфінал з першого місця, щоб отримати кращу доріжку. Тому півдистанції бігла швидко, далі, коли ми сходимося в лінію, контролювала суперниць, щоб набігти на фініші і забрати своє перше місце”, – сказала Анна.

Основною конкуренткою Рижикова називає нідерландку Фемке Бол, яка у сезоні 2021 року показала третій найшвидший результат в історії на дистанції 400 м/б. І також українка пояснює, чому вважає, що час на Олімпіаді буде рекордним.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X