“Думала, чи продовжувати далі”. Фігуристка Архипова – про дилему після чемпіонату світу
24 Вересня 2021
“Думала, чи продовжувати далі”. Фігуристка Архипова – про дилему після чемпіонату світу

Одна з лідерок збірної України розповіла Суспільне Спорт, як готувалася до олімпійського сезону, чи планує боротися за поїздку до Пекіна-2022 та рішення після чемпіонату світу.

Дворазова чемпіонка України з фігурного катання Анастасія Архипова вперше вийшла на лід у олімпійському сезоні 2021/22. На контрольних прокатах у Києві вона презентувала макети нових програм, з якими змагатиметься на майбутніх турнірах.

У короткій програмі українка виступає під Entre Tu Y Mi Amor Ясмін Леві, а для довільної обрала Lighthouse Патріка Вотсона. Вперше над хореографією з Архиповою працював чемпіон Європи 1993 року Дмитро Дмитренко.

У інтерв’ю Суспільне Спорт 17-річна Анастасія зізналася, що після важкого минулого сезону та виступу на чемпіонаті світу, де вона посіла 35-те місце, задумувалася, чи взагалі продовжувати кар’єру.

“Після чемпіонату світу в мене якраз було серйозне рішення: чи вже завершувати кар’єру, чи продовжувати. У підсумку я вирішила, що спробую відновитися ще раз, що треба не втратити цей шанс. Якщо не спробую, не дізнаюся. Зайнялася собою, почала худнути. В мене знову з’явилося натхнення, бажання щось робити”.

Архипова наголосила: зараз вона відновила близько 60% від того, що виконувала до травми.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X