“Ця медаль – не кінцевий результат”. Як Горуна здобув історичне “золото” України на Євро з карате
12 Травня 2021
“Ця медаль – не кінцевий результат”. Як Горуна здобув історичне “золото” України на Євро з карате

Ексклюзивний коментар Станіслава Горуни для Суспільне Спорт.

Автор: Дмитро Лазуткін

Збірна України з карате завершила виступи на чемпіонаті Європи-2021 з чотирма медалями, серед яких одне “золото” – львів’янин Станіслав Горуна став чемпіоном у категорії до 75 кг. Це перше “золото” в історії українського чоловічого карате на континентальних першостях, і шосте “золото” загалом.

Читайте також: Українець Станіслав Горуна виграв історичне “золото” чемпіонату Європи з карате

Для Горуни – це четверта медаль в кар’єрі на Євро, але чемпіоном він раніше не ставав. У ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт 32-річний Станіслав Горуна пояснив, чому вважає цю медаль “важливою, але проміжною”, а також розповів, як проходитиме підготовка до Олімпіади.

Євро-2021 українець називає “тестом” для себе перед головним стартом не тільки сезону, але й кар’єри – Олімпійськими іграми.

Для мене це був тест деяких тактичних і технічних речей. Ця медаль не є кінцевим результатом. Я розумію, що в мене кінцевий – Олімпіада. Після того я вже можу розслабитися і переключитися на щось інше. Це проміжне для мене, не дивлячись на те, що це дуже важлива медаль в кар’єрі будь-якого спортсмена. Але так обставини склались, що у порівнянні з Олімпіадою для мене це проміжна медаль”, – заявив Горуна.

Читайте також: Чотири медалі та шосте місце у медальному заліку. Як виступила Україна на Євро з карате

На Іграх-2020 в Токіо карате дебютує в олімпійській програмі. І Станіслав Горуна – один зі спортсменів, який уже гарантував собі місце на Іграх (у ваговій категорії до 75 кг). Усього в Токіо змагатиметься 10 спортсменів у кожній ваговій категорії, тому українець вважає кожного з суперників “своїми головними конкурентами”.

“Усі вони настільки виняткові і профейсійні спортсмени, навідміну від мене, кожен з яких володіє своїм арсеналом: технічним і тактичним. З ними важко працювати. Вони всі атлети світового рівня, там не можна нікого недооцінюювати. На Іграх треба мати чітки й прагматичний план щодо кожного з них”, – резюмував Станіслав.

А щодо плану підготовки до Ігор, то він уже розписаний: частина триватиме в Україні, а за місяць до змагань збірна вилітає ближче до місця проведення змагань. Усе це буде для того, щоб акліматизуватися та адаптуватися. Місце проведення такого збору поки невідоме.

Усі медалі Станіслава Горуни на чемпіонатах Європи з карате

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X