Церемонія підняття Олімпійського прапора
23 Липня 2021
Церемонія підняття Олімпійського прапора

Відбулась церемонія підняття Олімпійського прапора у м.Івано-Франківську з нагоди відкриття та початок ХХХІІ Олімпійських ігор в м. Токіо (Японія)!


Довгоочікуваним це дійство стало через світову пандемію, яка не давала можливості провести такі важливі для кожного прихильника спорту змагання – Олімпійські ігри, змагання – які були та залишаються головною спортивною подією всіх часів і народів. На період проведення ігор усі країни припиняли війни, на землі панувала згода. Боротьба за звання найкращого велася гідними людьми і тільки в чесній боротьбі.


На святі були присутні:

Футерко Богдан Любомирович – заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації

Гайда Руслан Дмитрович – заступник міського голови м. Івано-Франківська

Дебенко Ігор Богданович – депутат обласної ради, генеральний директор обласного телебачення «Галичина»

Карабін Мирослав Євгенович – голова відділення Національного Олімпійського комітету України в Івано-Франківській області

Савчук Руслан Миколайович керівник Державної установи «Івано-Франквський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»

Яців Ярослав Миколайович – декан факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника

Вінтоняк Олег Васильович – завідувач кафедри фізичного виховання і спорту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Левко Володимир Петрович – кандидат медичних наук, доцент, Заслужений лікар України, представник кафедри фізичного виховання національного медичного університету

А також на захід завітало чимало олімпійців:

Тетяна Ляхович – учасниця ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в м. Сідней (Австралія), ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор 2004 року в м. Афіни (Греція) та ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 року в м. Пекін (Китай).

Віктор Поляков – учасник ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор 2004 року в м. Афіни (Греція), чемпіон світу з боксу серед професіоналів 2017 року за версією світової боксерської асоціації.

Ірина Шепетюк – учасниця ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор 2004 року в м. Афіни (Греція) та ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 року в м. Пекін (Китай).

Галина Облещук – учасниця ХХХІ літніх олімпійських ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Неля Непорадна – учасниця ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор 2004 року в м. Афіни (Греція).

Надія Діденко – учасниця ХХ зимових Олімпійських ігор 2006 року у м. Турин (Італія), ХХІ зимових Олімпійських ігор 2010 року у м. Ванкувер (Канада) та ХХІІ зимових Олімпійських ігор 2014 року у м. Сочі (Росія).

У наші дні Олімпіада – одна з найбільших подій у світі, за її результатами стежать комп’ютери і телекамери, час визначається з точністю до тисячних часток секунди. Аматори спорту в будь-якому куточку світу можуть приєднатися до всесвітнього свята.


Всі самі імениті спортсмени вважають свою кар’єру, якою б успішною вона не була, неповноцінною без Олімпійської медалі і, звичайно, Олімпійські чемпіони це гордість кожної країни.


Нашу область на цих величних змаганнях представляють легкоатлети: вихованець обласної ДЮСШ Михайло Гаврилюк (смт. Делятин), випускник обласної ДЮСШ Валерій Літанюк (м. Івано-Франківськ), представниця м. Калуша Ганна Шевчук.

Підтримаймо наших олімпійців, надихаючи їх на нові спортивні подвиги та перемоги!

Tokyo 2020

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X