Церемонія підняття Олімпійського прапора з нагоди відкриття XXIV Зимових Олімпійських Ігор у м.Пекін (Китайська народна республіка)
4 Лютого 2022
Церемонія підняття Олімпійського прапора з нагоди відкриття XXIV Зимових Олімпійських Ігор у м.Пекін (Китайська народна республіка)

Церемонія підняття Олімпійського прапора з нагоди відкриття XXIV Зимових Олімпійських Ігор у м.Пекін (Китайська народна республіка)

Івано-Франківськ сміливо можна назвати спортивним містом, яке сприяє розвитку різних видів спорту, спортивних об’єктів призначених для професійних та любительських занять фізичними вправами.
Все це сприяє якісній підготовці та участі представників нашого міста та області у складі збірних команд України з різних видів спорту на міжнародних стартах і звичайно ж на Олімпійських Іграх.
Доброю традицією стало підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України в рамках проведення Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора» з нагоди відкриття Олімпійських ігор.


4 лютого 2022 року такий захід відбувся з нагоди початку XXIV Зимових Олімпійських Ігор у китайському місті Пекін за перипетіями якого, ми впевнені, слідкуватиме багатомільйонна аудиторія з усіх куточків нашої планети.Саме тому юні представники олімпійських видів спорту, тренери та функціонери та громадськість міста зібралися на одній з центральних площ міста Івано-Франківська, щоб бути солідарними та виразити таким чином підтримку нашим олімпійцям, які готуються до своїх стартів у Пекіні.


Упродовж церемонії було піднято національний та олімпійський стяги під звучання національного гімну України та гімну Національного олімпійського комітету України.Нагадаємо, нещодавно було затверджено склад збірної команди України для участі в XXIV Зимових Олімпійських Іграх, до якої увійшли представники Івано-Франківської області Марусяк Євген, Калініченко Віталій, Корчук Антон виборовши ліцензії у стрибках на лижах з трампліна.
Бажаємо нашим краянам та всій олімпійській команді України успішного виступу та високих результатів.
До церемонії долучились:- директор департаменту молодіжної політики та спорту виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради – Віталій Матешко- очільник відділу спорту виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради – Денис Рудницький;– майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, володарка кубку Європи, срібна призерка молодіжного чемпіонату Європи 1999 року, учасниця ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в м. Сідней (Австралія), ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор 2004 року в м. Афіни (Греція) та ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 року в м. Пекін (Китай) – Тетяна Ляхович; – відповідальний секретар відділення НОК України в Івано-Франківській області – Володимир Антонець.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X