Болдирєв – про перемогу на Євро у Москві
25 Листопада 2020
Болдирєв – про перемогу на Євро у Москві

“Приїхав заробити медаль для своєї країни”. Болдирєв – про перемогу на Євро у Москві

28-річний українець Даниїл Болдирєв – чемпіон Європи зі спортивного скелелазіння у дисципліні “швидкість”. Свою золоту нагороду представник Донеччини здобув на чемпіонаті Європи у Москві.
Для Болдирєва – це п’ять медаль в кар’єрі на чемпіонатах Європи, перша золота.
У фіналі чемпіонату Європи Болдирєв випередив росіянина Лєва Рудацького. Українець піднявся на вершину за 5,69 секунд – на п’ять сотих швидше суперника.
Загалом, по ходу турніру Болдирєв “вибив” трьох росіян – у чвертьфіналі, півфіналі та фіналі.

  • Про підготовку до чемпіонату Європи

“Підготовка проходила добре, але вона відбувалася тричі. Адже вперше цей чемпіонат Європи був запланований на березень. Уже у січні я придбав квитки та забронював готель. А тренер запитала: “Чому так рано купив квитки?” А я відповів: “Бо я їду за перемогою”. Плюс – від виступу там багато чого залежало. Я вже туди був налаштований їхати і розумів, що можу перемогти і навіть з рекордним часом. Ці думки десь були глибоко в душі, я від них абстрагувався, але розумів це, бо форма була неймовірна. Все скасували за п’ять днів до початку змагань.

Потім перенесли на червень місяць, я знову підвівся – набрав відмінну форму. Але і цей старт не відбувся. У липні сказали, що цього сезону скоріш за все змагань вже не буде, лише чемпіонат України в серпні. На внутрішню першість я не поїхав, бо відбувся збій в організмі. Проблеми зі здоров’ям були через те, що доводилося себе двічі виводити на пік форми, а це впливає як фізично, так й емоційно. Я планував відновлення, і вже розраховував, що континентальна першість відбудеться наступного року. Втім, у жовтні, за півтора місяці, стало відомо, що у Москві все ж відбудеться чемпіонат Європи-2020″.

  • Про проблеми зі здоров’ям

Я був у вересні у лікаря в Києві, він сказав, що необхідно робити операцію. Я не хочу називати, що саме мене турбує. Це травма набута за роки моєї спортивної кар’єри. Просто хочу, щоб люди розуміли, це не так легко все – вийшов і переміг. Велика кількість людей мене підтримує і я ніколи не жалівся на свої проблеми, а є ті, хто думає все дається просто. Усе завдяки великій праці. Це не супер важка проблема організму, вона є, але потрібно розвантажувати себе та не ускладнювати. На уколах виступати не доводиться, а допомагає робота з масажистом. Після Європи я буду відновлюватись впродовж трьох тижнів”.

  • Про рішення їхати до Москви

Спочатку була певна апатія. Адже в цю країну ми не можемо їхати за кошти Міністерства молоді та спорту України. А поїхати власним коштом – це великі витрати для мене. Але я пішов на перше тренування в Києві після повернення зі збору в Німеччині. У проведенні закордонних зборів мені допомагає Управління спорту Донецької області. Таких зборів було шість-сім і вони дали мені психологічний підйом і розуміння, що я маю їхати та перемагати. Виїжджати доводиться, бо в Україні досі відсутня офіційна стінка на якій можна готуватися та потім змагатися з країнами-лідерами – Францією, Росією, Китаєм, США та іншими. Вони мають усе необхідне обладнання ледь не в кожному селі. І ось після перших тренувань в столиці України я подзвонив тренеру і сказав, що я поїду: “Я поїду за перемогою”. Донеччина мене знов підтримала і за два тижні до “Європи”, я знову провів підготовку в Німеччині, де мав змогу займатися на офіційній стінці та заміряти свої результати. А вже звідти полетів до столиці Росії.

Перебування у Москві я сплатив частково сам і мені допомогли любителі скелелазіння, які вірили в мою перемогу. Вони дали мені частину грошей. Я приїхав сюди робити те, що нині вмію найкраще та принести медаль для своєї країни. А матеріальна складова – вона на сьогодні вже нічого для мене не значить, бо золота медаль чемпіонату Європи дає мені шанси кваліфікуватися на Олімпійські ігри. Це важливе за те, що довелося частину коштів витратити з власної кишені”.

  • Про відчуття після “золота”

“Коли я повернувся з виступу з перемогою, то сказав тренеру, що в березні був ще краще готовий і може навіть світовий рекорд оновив би. А вона зазначила: “Ну, значить ти ще в березні за собою перше місце забронював”. Тому це психологічне налаштування не дало мені відмовитися від приїзду сюди”.



✅Більше новин Відділення НОК України у Івано-Франківській області⤵️

Сайт – https://noc.if.ua
Фейсбук – https://www.facebook.com/nocifua
Інстаграм – www.instagram.com/nocifua
Телеграм – https://t.me/nocifua

#НОК#Спорт#СпортивнийФранківськ

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X