25-річчя відділення НОК України в Івано-Франківській області
12 Жовтня 2021
25-річчя відділення НОК України в Івано-Франківській області

З нагоди заснування відділення НОК України в Івано-Франківській області у період з 5 по 6 жовтня 2021 року на Прикарпатті відбулися ряд заходів, участь у яких прийняло багато відомих людей.

Слід відзначити, що з цієї нагоди до Івано-Франківська завітав цілий десант Національного олімпійського комітету України на чолі із Президентом НОК України, Героєм України, Олімпійським чемпіоном – Сергієм Бубкою.

Перший день святкування розпочався візитом до Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва, де в рамках проекту національного олімпійського комітету #OlympicLAB було реалізовано модуль “Чат з чемпіоном. Гості та учасники свята, серед яких представники НОК України – Наталія Коваленко, Іван Бондарчук, Вікторія Веселова, голови та представники регіональних відділень НОК України з Донецької – Віктор Ремський, з Кримського – Володимир Ковальов, з Київського обласного – Ігор Малинський, з Чернівецького – Іван Гешко, з Горішніх Плавнів – Віктор Шишліков, з Тернопільського – Іванна Попадюк – здійснили огляд книжкової викладки «Молодь обирає здоров’я» з літературою на олімпійську тематику.

Вихованці Івано-Франківського ліцею ім. Р.Шухевича мали можливість поспілкуватися та взяти участь у фотосесії з легендою українського та світового спорту – Сергієм Бубкою, а також двічі призером Олімпійських ігор Романом Гонтюком, учасниками олімпійських ігор Віктором Поляковим, Галиною Облещук та Сервіном Сулеймановим.В рамках заходу та з нагоди святкування ювілею, голова відділення НОК України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін, нагородив відзнаками та подарунковими наборами з олімпійською атрибутикою:
– колектив обласної бібліотеки для юнацтва;
– методиста лабораторії дисциплін естетичного циклу та фізичного виховання Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Андрія Шпільчака;
– вчительку фізичної культури ліцею ім. Романа Шухевича Івано-Франківської міської ради Ярославу Петренко.
На завершення наш почесний гість Сергій Бубка вручив керівництву бібліотеки олімпійський прапор, який має доповнити олімпійський куточок та стати його головною прикрасою, а всі молоді ліцеїсти отримали подарунки з олімпійською символікою.
Як подяку директорка бібліотеки Світлана Шаган вручила Сергію Назаровичу ювілейне видання Шевченківського Кобзаря.
Хочемо висловити подяку керівництву бібліотеки за теплу та насичену зустріч, а також організацію пісенних та танцювальних дарунків. Окрему вдячність висловлюємо колективу естрадно-спортивного танцю «Медитація» під керівництвом Емми Озимінської та жіночому дуету «Барвінок».

А наше свято покрокувало до Католицького ліцею імені Св. Василія Великого, де відбувся Олімпійський урок під гаслом #BeActive. Це щорічне спортивне свято, яке проходить в рамках «Європейського тижня спорту», і вже 7-й рік поспіль проводиться у всіх країнах Європи.Звісно ж, як і личить будь-якому святковому заходу, не обійшлось без нагород. На початку уроку, одразу ж після вітальних слів Сергій Бубка та Мирослав Карабін нагородили цінним подарунком НОК України та відзнакою відділення НОК України в Івано-Франківській області за сприяння у розвитку олімпійського руху на Прикарпатті ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – Ігора Цепенду;- цінними подарунком НОК України – директора католицького ліцею Св.Василія Великого – отця Маркіяна Букатчука ;- відзнакою відділення НОК України в Івано-Франківській області тренера-викладача ІФОДЮСШ з бадмінтону Яківа Павленка;- грамотою відділення НОК України в Івано-Франківській області тренерів-викладачів ІФОДЮСШ з бадмінтону Андрія Кохмана та з дзюдо Юрія Сем’яна.

Окрім цього, для вихованців ліцею, Національний олімпійський комітет України презентував набір олімпійської літератури, спортивний інвентар та Олімпійський прапор – як символ олімпізму. Поза увагою не пройшов жоден учасник заходу. Грамотами відділення НОК України в Івано-Франківській області нагороджено всіх учасників команди Івано-Франківської міської федерації дзюдо, які успішно виступили напередодні на Чемпіонаті України з дзюдо в категорії мастерс.Пам’ятні подарунки отримали талановиті майстри шкіряного м’яча, які нещодавно стали призерами срібної ліги кубку НФК Ураган. Вони продемонстрували гостям та учасника заходу свою майстерність у володінні м’ячем.
Цікавим та феєричним був майстер клас з гри в бадмінтон, який нам продемонстрував голова обласної федерації бадмінтону, ректор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника – Ігор Цепенда. До гри приєднався і герой України, голова НОК України Сергій Бубка та інші шановні гості та учасники свята. І за доброю традицією всіх заходів, які проводяться відділенням НОК України в Івано-Франківській області вихованці ліцею, які були залучені до свята отримали подарункові набори з олімпійською символікою.

Цього ж дня відбулася зустріч між Президентом НОК України Сергієм Бубкою, головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації – Світланою Онищук, міським головою Івано-Франківська – Русланом Марцінківим де, серед іншого, було обговорено ряд важливих питань з розділу розвитку спортивної інфраструктури Івано-Франківська та області, з метою якісної підготовки спортсменів до національних та міжнародних змагань у олімпійських видах спорту. Керівниця області Світлана Онищук зазначила, що розвиток спорту є одним з пріоритетних завдань, які має вирішувати держава, яка прагне розвиватися та здобувати авторитет у світовому співтоваристві. А особливо розвиток спортивної інфраструктури шляхом будівництва спортивних споруд в рамках програми «Велике будівництво». Очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків приєднався до ініціатив щодо розбудови спортивної інфраструктури, зокрема будівництва палацу спорту шляхом акумулювання зусиль державного та місцевого бюджетів. Також керівник Національного Олімпійського комітету України Сергій Бубка відзначив вагомий внесок відділення НОК України в Івано-Франківській області у розвиток та популяризацію олімпійського руху та поширення олімпійських ідей на Прикарпатті.

Після зустрічі в Івано-Франківській обласній державній адміністрації всі її учасники взяли участь у культурно-мистецькій програмі святкування ювілею відділення НОК України в Івано-Франківській області, яка об’єднала понад 200 гостей у залі обласної філармонії імені Іри МаланюкЗазначене дійство відбулося під пісенно-хореографічний супровід кращих колективів та виконавців міста: Академічного камерного оркестру Harmonia Nobile, Оксани Романюк, хореографічного ансамблю «Дивоцвіт», ансамблю музики «Бревіс» та гурту «Будьмо».
Для нагородження відзнаками, грамотами та пам’ятними подарунками на сцену були запрошені олімпійці та олімпійська надія Прикарпаття, перші керівники відділення НОК України в Івано-Франківській області, керівники вищих навчальних закладів, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву, осередків та федерацій з олімпійських видів спорту, вчителі фізичної культури загальноосвітніх закладів, спонсори та меценати.Понад 70 нагород від Національного Олімпійського комітету та відділення НОК в Івано-Франківській області було вручено на цьому святі отримали домінанти з рук Сергія Бубки, Світлани Онищук, Руслана Марцінківа, Мирослава Карабіна, Михайла Гуменюка, Людмили Голіневич, та інших видатних особистостей.Окрім цього, Герой України, Олімпійський Чемпіон – Сергій Бубка вручив орден «За заслуги» ІІІ ступеня голові відділення НОК України в Івано-Франківській області Мирославу Карабіну, за значний особистий внесок у розвиток олімпійського руху в Україні, багаторічну плідну професійну діяльність та з нагоди 30-річчя створення Національного олімпійського комітету України відповідно до Указу Президента України від 11 вересня 2021 року № 468/2021 «Про відзначення державними нагородами України членів та фахівців Національного олімпійського комітету України».На завершення голова комісії «Осередки НОК України» Володимир Ковальов з високої трибуни привітав відділення НОК України в Івано-франківській області від імені всієї дружньої Олімпійської родини України з цим прекрасним ювілеєм.

Наступного дня 6 жовтня настав день підтримки нашої матінки природи, що вже стало традицією для всієї Олімпійської спільноти не лише на Прикарпатті та Україні, але й, зі слів Сергія Бубки, для Олімпійців всієї нашої планети.Екологічна акція, започаткована відділення НОК України спільно з Національним олімпійським комітетом України у 2019 році у Рожнятівському районі, цього разу знайшла своє продовження цього разу у Надвірнянському районі, де на площі приблизно одного гектара було висаджено більше тисячі саджанців. До заліснення лісники, під керівництвом т.в.о. начальника управління лісового та мисливського господарства Олега Ярошика, підійшли досить творчо та обрали п’ять видів дерев – горіх чорний, дуб червоний, ялиця біла, дугласія та модрина. Лісові культури символізують п’ять олімпійських кілець, що відповідають п’яти континентам.Приємно було бачити на цій акції Президента НОК України – Сергія Бубку, голову Івано-Франківської ОДА – Світлану Онищук, голову Надвірнянської райдержадміністрації Володимира Пасько, міського голову Надвірної – Зіновія Андрійовича, численний десант Олімпійців Прикарпаття, студентів вищих навчальних закладів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів, учнів спортивних шкіл. Всі вони завзято працювали на висадкою саджанців та тим самим робили свій значний вклад у покращення екологічного стану справ на нашій планеті!

Відділення НОК України в Івано-Франківській області висловлює щиру подяку за підтримку, допомогу, співпрацю та фінансове сприяння нашим партнерам та спонсорам, а саме:
Онищук Світлана Василівна, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації
Сич Олександр Максимович, голова Івано-Франківської обласної ради
Марцінків Руслан Романович, міський голова м. Івано-Франківська
Сухоребський Ярослав Олегович, генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю «Прикарпатський торговий дім»
Буджак Василь Степанович, начальник Служби автомобільних доріг у Івано-Франківській області
Кодзаєв Едуард Ельбрусович, власник готельної мережі «Fomich Hotel», меценат
Круць Микола Федорович, голова правління ПрАТ «Івано-Франківськцемент», меценат
Федьків Анна Володимирівна, керуюча мережею спортивних клубів «Альянс»
Русиняк Андрій Іванович, директор товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія РАІ»
Дебенко Ігоро Богдановичо, генеральний директор Івано-Франківського обласного телебачення «Галичина»
Держипільська Галина Олександрівна, продюсер філії акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Івано-Франківська регіональна дирекція «Карпати»
Костюк Богдан Андрійович, директор Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету
Рильчук Юрій Семенович, фотокореспондент національної інформаційної агенції «Укрінформ»
Рокош Михайло Іванович, генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю «ТРК 3 студія»
Рудницький Денис Миколайович, начальник відділу спорту департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради
Томенчук Богдан Михайлович, екс-голова відділення НОК України в Івано-Франківській області, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти
Кімакович Віктор Євстахійович, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністраціїКрижанівський
Євстахій Іванович, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу
Луцький Андрій Івановичч, директор товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Благо», меценат
Роман Крутий, голова Ямницької сільської об’єднаної територіальної громади
Цепенда Ігор Євгенович, ректор Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника
Панько Світлана Петрівна – голова Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття
Іванна Мошура – поетеса, режисер Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X