22-річна біатлоністка з Росії Дар’я Сідорова змінює громадянство та переходить у збірну України
13 Жовтня 2021
22-річна біатлоністка з Росії Дар’я Сідорова змінює громадянство та переходить у збірну України

Ексклюзивне пояснення щодо трансферу від Володимира Бринзака.

Збірна України з біатлону продовжує підготовку до наступного зимового сезону, і в рамках цього тренувального процесу чоловіча та жіноча команда “А” прибули в Чернігів для виступу на чемпіонаті України з літнього біатлону.

У всеукраїнських змаганнях брала участь не лише основна команда, але й збірні “Б” та юніорські. Зокрема, у жіночій спринтерській гонці бігла 22-річна Дар’я Сідорова – це біатлоністка з Росії, яку ще на початку літньої підготовки журналісти помітили на тренуваннях зі збірною України.

Читайте також: 21-річна росіянка тренується зі збірною України з біатлону. Що відомо про неї та можливий трансфер

Тоді Бринзак у відповіді Суспільне Спорт пояснював, що Сідорова “тренується за свої кошти, немає жодного переходуПро це не треба навіть і говорити, бо це роздувається і ні про що“. Та тоді ж доповнив, що вона може стартувати на чемпіонаті України з літнього біатлону, адже він є відкритим для іноземних спортсменів.

Дар’я Сідорова виступала на чемпіонаті України не “поза заліком” (як, наприклад, біатлоністки з Молдови), а як представниця Закарпатської області. І в спринті з одним промахом фінішувала на сьомому місці, випередивши зокрема Катерину Бех, Надію Бєлкіну та Ольгу Абрамову.

У гонці переслідування на старт Сідорова не вийшла, однак пробігла Гонку чемпіонів у той ж день в Чернігові.

Дар’я Сідорова відмовилася від коментаря Суспільне Спорт під час чемпіонату України в Чернігові.

Суспільне Спорт взяло ексклюзивний коментар у президента федерації біатлону Володимира Бринзака щодо стартів Сідорової на чемпіонаті України та її переходу.

“Ми зараз чекаємо на указ президента щодо її громадянства. Як тільки буде указ, і вона отримає паспорт, вона вступить до Київського державного університету і, сподіваюсь, буде виступати на Універсіаді в грудні цього року. Поступово буде адаптуватись в Україні, буде старатись потрапити в команду вже наступного року для підготовки в новому олімпійському циклі”, – пояснив Бринзак.

У відповідь на запитання щодо перспектив Сідорової у складі України, Бринзак відповів схвально.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X