Як остання українська фехтувальниця здобула ліцензію на Олімпіаду-2020. Інтерв’ю спортсменки
29 Квітня 2021
Як остання українська фехтувальниця здобула ліцензію на Олімпіаду-2020. Інтерв’ю спортсменки

Ексклюзивне інтерв’ю Олени Кривицької для Суспільне Спорт.

Збірна України з фехтування повторила власний антирекорд за кількістю здобутих олімпійських ліцензій – в Токіо-2020 україці можуть поборотися максимум за шість медалей. Але навіть такої кількості могло б не бути, якби на останньому етапі відбору ліцензію на Ігри не здобула шпажистка Олена Кривицька.

34-річна українка виграла європейський ліцензійний турнір та здобула останню квоту на Олімпіаду-2020.

Суспільне – офіційний транслятор Олімпійських ігор-2020. Дивіться змагання в Токіо – з 23 липня по 8 серпня – наживо на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт!

Кривицька – десятий номер світового рейтингу у жіночій шпазі, і вона могла бути найбільш рейтингом фехтувальницею, яка не потрапить на Олімпіаду. Уся справа в розподілі квот: у Європі були дві кращі спортсменки, чиї команди теж не потрапили в Токіо.

Однак свою останню спробу Кривицька використала: виграла турнір та поїде на Олімпіаду.

Читайте також: Україна повторила антирекорд за кількістю здобутих олімпійських ліцензій у фехтуванні

В інтерв’ю Суспільне Спорт шпажистка розповіла про підготовку та настрій перед турніром, а також подальші плани.

Як зазначає Олена, ключовим етапом підготовки був саме психологічний настрій. Українка навіть не знала, хто саме проти неї фехтуватиме, аж допоки не приїхала на змагання.

“Для мене найскладніше – підготуватися психологічно: довго готуєшся, пройшло багато часу з останніх міжнародних змагань. З кінця 2019 року у нас був лише етап Кубка світу в Казані, але все одно – дуже важко повертатися після такої перерви, хоча я тренувалася весь час. Тому головне було налаштуватися психологічно. Я подивилася на склад учасників змагань лише тоді, коли приїхала в Мадрид. До цього не дивилася спеціально. Цього разу я розуміла, яка в мене ціль. Багато працювала, дуже багато роботи було виконано, але зараз її ще збільшиться в три рази“, – розповідає Олена.

Вона пояснює, що у жіночій шпазі можливо все, а найскладнішим був фінальний двобій – адже на кону була єдина олімпійська ліцензія. У фіналі зійшлися перша та друга сіяні ліцензійного турніру – перемогла Олена.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X